Cowboy en indianen kinderfeest

Cowboy en indianen verjaardagsfeestHet wilde westen is terug met dit cowboy en indianen kinderfeest!
Pistolen, boeven, een sherrif, indianen, paarden en meer… Dit is een perfect thema voor een gezellig en leuk kinderfeestje.
Lees snel verder voor leuke tips en ideeën voor versieringen, spelletjes, aankleding en meer!

Het feest begint natuurlijk met de:

Uitnodigingen

Ook voor het cowboy en indianen kinderfeest thema hebben wij enkele kant en klare sjablonen gemaakt, zodat je zelf eenvoudig leuke cowboy uitnodigingen kunt maken.
Het wilde westen is natuurlijk al weer even geleden, dus het is leuk om de uitnodigingen iets oud te maken. Je kunt dit eenvoudig doen, door de uitnodigingen te bestrijken met een nat theezakje. Als dit dan opdroogt krijgen ze het bruine uiterlijk.
Als je daarna de randje een beetje eraf brand, krijg je helemaal een mooi effect.

Op deze pagina vind je mooie wild west lettertype die je kunt downloaden!

Wil je niet zelf aan de slag, dan kun je bij de grotere feestwinkels terecht voor kant en klare wildwest uitnodigingen.

Decoraties

Wij hebben op internet deze hele leuke scene setters gevonden. Dit zijn enorme posters van wel 15 meter lang, bedrukt met een rode woestijn, een amerikaanse bar of een saloon. Met zo'n poster in de kamer is het meteen een westernsetting.

Als je een beetje creatief bent, kun je van karton (dozen, of gekleurd uit de winkel) ook leuke decoraties maken.
Zo kun je bijvoorbeeld een kaktus maken van groen karton. Met een zwarte stift kun je de naalden erop tekenen.
Je kunt hoefijzers tekenen/uitprinten op karton en deze ophangen.
Je kunt "wanted" posters maken en ophangen
Je kunt van een lege kartonnen doos en geel karton hooibalen maken

In de Bart Smit hebben wij voor een paar euro hele leuke indianen en cowboys items gezien. O.a. een "verentooi" en cowboyhoeden. Deze kun je ook ophangen (of natuurlijk gebruiken als kleding).

Print op de computer leuke "borden" op, zoals Saloon en Gevangenis en hang deze op.

In sommige (grotere) feestwinkels kun je ook veel accessoires vinden in het cowboys en indianen kinderfeest thema. Wij hebben zelf slingers en ballonnen zien hangen!

Kleding

In de speelgoedwinkel(s) of de feestwinkel kun je voor niet al te veel geld cowboy en indianen hoeden en verentooien kopen. Dat is al een prima start.

Vraag of de kinderen zelf gekleed komen. Een geruite shirt is al heel erg leuk. Met een rode of blauwe zakdoek om de nek en een cowboy hoed, ben je al een heel eind

Je kunt ook sherrif sterren aanschaffen. Deze zijn niet al te duur en ook nog eens een leuke "give away".

De kinderen die als indiaan gaan, kun je schminken met fleurige strepen. De cowboys kun je een stoppelbaard geven.

Zelf verkleedkleren maken?
Hier een paar handige boekjes die je zouden kunnen helpen voor het maken van leuke verkleedkleren. De boeken zijn verkrijgbaar via Bol.com.

cowboy en indianen kinderfeest activeiten en spelletjes

Voor de kinderen die op tijd (te vroeg) op het feestje komen, kun je een paar kleurplaten en stiften klaar leggen. Totdat iedereen er is, kunnen zij alvast beginnen met kleuren. Op internet kun je veel kleurplaten gratis downloaden.

Ideeën voor spelletjes
De watermeloenpitten spuug wedstrijd…
Aangezien de oude cowboys op pruimtabak kauwden en dit uitspuugde kan dit spel perfect.
De bedoeling is dat de kinderen de pitten van een watermeloen zo ver mogelijk moeten spugen (dat vinden ze echt leuk !!).
Je kunt ze ook in bekertjes of emmers laten spugen, die op verschillende afstanden staan. Hoe verder de emmer, des te meer punten.
Tip: doe dit buiten…

Wild Billy the kid
Op de uitnodiging van het feest kun je zetten dat Wild Billy gezocht word, vanwege diefstal van een aantal koeien. Je hebt voor dit "spel" iemand nodig die verkleed wilt als Wild Billy.
Gedurende het feest vertel je dat iedereen moet uitkijken naar Wild Billy. Op een gegeven moment verzamel je de kinderen en laat ze hun (water)pistolen laden. Dan roep je "kijk uit, daar is wild billy" en de persoon rent als Wild Billy in het rond.
De kinderen moeten hem proberen te tikken of mogen hem natspuiten. Je kunt Wild Billy eventueel een cadeautje vast laten houden, wat de kinderen dan mogen hebben als ze hem vangen. Uiteraard gaat Wild Billy naar de gevangenis.

Goudkoorts
Verzamel een groot aantal stenen en spuit deze met een goudspuitbus goud. Daarna verstop je deze in de tuin, het huis of een zandbak.
De kinderen mogen vervolgens hun goudkoorts uiten en het goud zoeken.

Koe/paard vangen
Voor dit spel heb je een hoola hoop en een hobbelpaard nodig. Als je geen hobbelpaard hebt, kun je wellicht ook een ander voorwerp gebruiken die wellicht in het thema past. Bekleed de hoola hoop met touw (verkrijgbaar bij de bouwmarkt op rol) en bindt er ook een stuk touw aan vast, zo dat het een grote lasso wordt.
Vervolgens is het de bedoeling dat een kind de hoola hoop (de lasso) om een voorwerp gooit om deze te vangen. Dit kan het hobbelpaard zijn, maar je kunt natuurlijk ook een persoon in het midden zetten, zodat de kinderen die persoon moeten vangen.

Spookstad
Het "traditionele" verstoppertje, maar dan dat de cowboy of indiaan door een spookstad rijd en de andere kinderen moet vinden.Veel plezier

Rest ons niets meer dan je vooral heel veel plezier te wensen met je cowboy en indianen kinderfeest. We zouden het heel erg leuk vinden als we zouden horen hoe het feestje is geweest.
Als je er een paar foto's bij doet, zullen we deze zeker op de site plaatsen. Misschien heb je zelf nog leuke cowboy en indianen kinderfeest tips of spelletjes?

Laat het ons weten !

Jouw feestje!

Vul hieronder jouw verslag (of idee voor een kinderfeestje in).
Alvast enorm bedankt (ook namens de andere bezoekers)!

Geef een korte titel
(bijvoorbeeld het kinderfeestje van Daan...)Van een cowboy en indianen kinderfeest terug naar thema kinderfeest.

Zoeken in deze site:Altijd op de hoogte

* Meld je aan voor onze
nieuwsbrief!
TIP
Boek met suikervrije recepten
Handig, makkelijke en goed!Tip !! Voor het aankleden van je kinderparty kun je eens kijken bij deze Fun en Feest kinderfeestje artikelen! Je vindt hier o.a. verkleedkleren, slingers, ballonnen, servetjes en noem maar op in veel thema's!

Nog een kado nodig?

een cadeau.nl