Piraten spelletjes

Piraten spelletjes hoort natuurlijk bij een piraten thema kinderfeest! We hebben leuke piraten spelletjes voor je op een rijtje gezet.

Heb je zelf nog leuke piraten spelen of misschien een leuk verhaal dat je met ons wilt delen? Geef het aan ons door!

Vind de schat / speurrtocht:
Dit is een heel leuk spel en past helemaal in het piratenthema. Teken een schatkaart, maar teken hem zo dat er aanwijzingen op staan. Een bank kan bijvoorbeeld dienst doen als palmboom. Verwerk dit in de aanwijzing. Op de eerste plek ligt dan vervolgens een nieuwe aanwijzing (de 2e schatkaart) die leidt naar de 3e schatkaart, etc.
Je kunt de schatkaart nog wat oud laten lijken door de hoekjes eraf te branden en de kaart in de thee te leggen voor een mooie "oude" kleur.
In plaats van te tekenen, kun je natuurlijk ook "gewoon" de aanwijzingen erop schrijven. Bij de wat oudere kinderen, kun je de aanwijzingen moeilijker maken.

Vind de schat II:
Een kookwekker dient hiervoor als schat. Zet een kookwekker op bijvoorbeeld 5 minuten en verstop de wekker. Als je een kleine kamer hebt en een niet al te grote groep kinderen kun je de kinderen 1 voor 1 of in twee-tallen laten zoeken. In een grote kamer of tuin kunnen ze allemaal zoeken.
Je kunt eventueel ook de kookwekker nog in een klein kistje doen met wat muntjes daarbij, zodat het een echte schat lijkt!

Vind de schat III:
(tja piraten spelletjes zonder schat kan natuurlijk niet)
Teken een schatkaart op een wat dikker A4 compleet met palmbomen, rotsen een zee en dergelijke. Aan de onderkant van de schatkaart teken je een grote rode X. Dit is de voorbereiding en de kinderen zien dit niet.
Nu mogen de kinderen op de schatkaart één voor één (of in groepen) aangeven waar zij denken waar de schat ligt door deze te merken met een rode X. Als iedereen een X heeft gezet, draai je de kaart om, om te zien wie er het dichtst bij zat.
Als je een rode X uitprint en uitknipt, kun je deze met dubbelzijdig tape vastzetten. De kinderen krijgen ook een gekleurde X (ieder kind een eigen kleur) met dubbelzijdig tape. Op deze manier kun je het spel meerdere malen spelen!Heb je zelf nog een leuk piraten spelletjes? Geef het aan ons door!


De knallende kanonskogel:
Blaas voor ieder kind een (zwarte) ballon (kanonskogel) op. Knoop deze met een touwtje om de enkel van het kind. Nu moeten de kinderen proberen elkaars ballonnen kapot te trappen.
Diegene die als laatste overblijft is de winnaar!

Kapitein Haak:
In de speelgoed of feestwinkel kun je een kaptitein haak, haak kopen. Je kunt hem ook zelf maken door een plastic drinkbekertje te pakken, daar een gaatje aan de onderkant te maken en daar zo'n zuurstokjes met een haakje (die je met kerst ziet in de Amerikaanse kerstbomen) er halverwege in te doen.
Pak nu een schaal met snoepjes met een gat erin. Dit kunnen bijvoobeeld krakelingen zijn, (kerst)kransjes of ander snoepjes met een gat erin.
Het is nu de bedoeling dat een kind de haak omkrijgt en met zijn haak zo veel mogelijk koekjes vist in een bepaalde tijd.

Het spel van kapitein's roodbaard papegaai:
Of ander piraten voorwerp... Dit is een soort variatie op de stoelendans. Alle kinderen staan in een kring. Eén voorwerp is het gevaarlijke voorwerp. Dit kan bijvoorbeeld een papegaai zijn, maar ook een schat, landkaart of ander piratenvoorwerp.
De (piraten)muziek gaat aan en de kinderen geven het voorwerp door. Links of rechts, dat maakt niet uit. Dan stopt de muziek! Diegene die nu het voorwerp in handen heeft is af.
Herhaal totdat er nog 1 iemand over is.

Kapiteins woord:
Voor het spel begint geef je duidelijk aan wat het (denkbeeldige) schip is. Een muur kan de linkerkant (bakboord) van het schip zijn, een bank kan de grote mast zijn, een plantenbak het kanon, etc.
Eén kind (of de ouder) is kapitein en roept de bevelen uit. De kinderen moeten volgen. Dus als de kapitein roept, alle hens naar bakboord, rennen alle kinderen naar de muur. Alle hens aan het kanon, rennen alle kinderen naar de plantenbak.
Je kunt het spel uitbreiden door allerlei bewegingen erbij te doen. Bijvoorbeeld alle hens aan de riemen. Nu moeten de kinderen in rijen van 2 achter elkaar zitten en roeibewegingen maken.
Zodra de kinderen het spel een beetje doorhebben, kan het tempo van de bevelen versnelt worden.

De kanonskogel (voor buiten):
Vul een ballon met water. De kinderen staan in een kring en gooien de ballon om beurten naar een ander. Zodra de ballon knapt of valt is de bom ontploft.
Het speel spel "splash" is natuurlijk nog een beter idee!

Zoek de piraten:
Voor dit spel heb je een verrekijker nodig (bij een speelgoedwinkel kun je goedkope kijkers vinden).
Het idee is "gewoonweg" verstoppertje, met dat verschil dat de zoeker alleen gebruik mag maken van de verrekijker. De verstoppers mogen niet meer verplaatsen nadat ze verstopt zijn.Weet jij leuke spelletjes voor een kinderfeestje?

Weet je zelf een leuk spelletje voor een kinderfeestje? Deel hem met ons en de rest van de bezoekers.

Naam van het spelletje:

Binnengekomen spelletjes

Lees hier de spelletjes die die andere bezoekers gestuurd hebben:

welke piraat is het sterkst? 
Twee kinderen zitten tegenover elkaar met de rechterelleboog op tafel. De handen zijn vast en ze proberen elkaars arm op tafel te duwen. Wie is het sterkst? …

Bommen gooien 
Teken op een groot vel een piratenschip en plak deze aan de buitenkant van een raam zodat het schip van binnenuit te zien is. Neem een zak watten bolletjes …

zoek de schat 
Laat ieder kind een schat verstoppen, bijvoorbeeld wat lekkers of een cadeautje. Ieder kind krijgt een eigen kleur krijtje en gaat een andere kant op. …

Click here to write your own.Van een piraten spelletjes terug naar spelletjes.Vind je deze piraten spelletjes leuk? Deel hem met je vrienden!

Zoeken in deze site:Altijd op de hoogte

* Meld je aan voor onze
nieuwsbrief!
TIP
Boek met suikervrije recepten
Handig, makkelijke en goed!Tip !! Voor het aankleden van je kinderparty kun je eens kijken bij deze Fun en Feest kinderfeestje artikelen! Je vindt hier o.a. verkleedkleren, slingers, ballonnen, servetjes en noem maar op in veel thema's!

Nog een kado nodig?

een cadeau.nl